Instal·lacions

És la primera casa que vam utilitzar com a casa de colònies. Són les antigues escoles del municipi de Gurb i per això seguim anomenant-les Les Escoles. Aquí hi podem trobar una sala menjador, una sala d’activitats, varis dormitoris, una infermeria i lavabos. La casa també està equipada amb calefacció (Gener 2007) i aigua calenta.

És on hi ha la cuina central i el menjador (a la planta baixa), els despatxos (segona planta) i dues plantes més per habitacions i lavabos. Totes les portes d’aquesta casa són portes d’emergència i totes s’obren cap a l’exterior. En aquest edifici hi ha 3 habitacions. L’habitació gran té una capacitat de 52 places, l’habitació mitjana  té una capacitat de 34 places i l’habitació petita que té una capacitat per a 10 persones. La casa també disposa d’un espai per als mestres i professors equipat amb nevera i televisor.

És una sala gran, molt gran, tota de fusta i amb finestres a tot el voltant. És una sala molt bonica que està totalment rodejada de vegetació i que ens fa molt servei. La podem utilitzar pel que ens faci falta, com a sala d’activitats, sala de ball, aula taller, refugi en dies de pluja, etc. Aquesta sala està equipada amb tres climatitzadors que tant ens poden proporcionar aire calent com aire fred. A la planta inferior de la sala hi podem trobar els lavabos i dues mini sales que per fer desdoblament de grups ens funcionen molt bé.

A l’exterior de la casa, a part d’estar en un entorn natural envoltat d’arbres, gespa, animals (paons reials, ponis, gallines…) hi podem trobar diverses instal·lacions. També hi ha un espai tancat de gespa que nosaltres utilitzem per les estones de digestió (després dels àpats) i que l’anomenem jardí.

Una de les instal·lacions que podem trobar és l’estructura de fusta amb dos tobogans, un pas de cadenes i varies rampes per accedir a la part superior. Al costat d’aquesta hi trobem un sorral. Annexada a la casa hi trobem una  pista poliesportiva de 1000 m2, equipada amb porteries, cistelles i taules de ping-pong. També tenim un rocòdrom, una tirolina, una piscina  (tancada amb candau, cal concretar les hores) i un picadero per l’opció de fer hípica.