Casa de colònies

R_1

VESPELLA D’ESPLAI és una casa de colònies gestionada per la Família Castañé amb una sensibilitat pedagògica molt definida. Treballem perquè les escoles que ens confien els seus alumnes  tinguin la tranquil·litat de que els nostres educadors porten a terme el projecte educatiu amb un alt contingut de valors educatius amb professionalitat i vocació, amb un seguiment individualitzat de l’alumnat i sobretot amb un objectiu molt clar,  fer dels dies de colònies, dies d’aprenentatge, de bona convivència i de moments de gran felicitat.

La nostra voluntat és complementar la tasca educativa de l’escola aportant des d’un entorn natural el nostre petit granet de sorra. 

Som una empresa familiar catalana que va començar l’Àngel, mestre i pedagog (el pare) a Barcelona, amb una escola moderna i progressista, l’Escola Santapau.

Actualment aquesta escola està situada a la Ronda de dalt i té el nom de Dolors Montserdà-Santapau. L’escola va començar a gestionar la casa de colònies de Vespella perquè els nens i nenes de l’escola Santapau poguessin anar  de colònies. Va ser una de les escoles de Barcelona pioneres en l’activitat de convivències – colònies.  La filosofia de l’escola era molt innovadora perquè s’avançava a la dinàmica d’aquell temps i del tipus d’escola d’aquella època. La forma d’ensenyar era sorprenent, diferent a la de la resta, aplicava el principi bàsic de l’educació segons el seu criteri que era estimar. També molt pensada perquè els seus alumnes s’anessin fent grans dins d’un marc de valors i vivències que els ajudaria en un futur a tenir eines per sortir de  qualsevol situació. Les ganes que tots junts assolíssim un desenvolupament global i que aprenguéssim els uns dels altres, era el punt de partida de la tasca escolar que es portava a terme en aquella escola.

Podem dir, doncs, que actualment la casa fa més de 45 anys que funciona i que treballem per al seu bon desenvolupament. Evidentment hem anat introduint demandes de la societat actual, com activitats d’aventura, actualització de les instal·lacions d’acord amb les necessitats dels grups, formació activa del personal docent, especialització del personal per l’atenció d’alumnes amb necessitats educatives especials,etc. Tots aquests canvis els hem realitzat per tal de millorar i atendre la demanda i necessitats de les escoles perquè així les colònies siguin per tots.